محل تبلیغات شما

آشنایی با فرهنگ اصطلاحات ی
ساتیاگراها،
                                                                                     Satyagraha

اصطلاحی است مآخوذ از زبان سانسکریت و به معنای تمسک به حقیقت و نیروی راستی» است.
ساتیاگراها بخشی از اندیشه‌های فلسفی و دکترین اجتماعی و ی است که از سوی مهاتماگاندی رهبر نهضت ضد استعماری مردم شبه قاره ی هند عنوان شده است.

ساتیاگراها ایدئولوژی نهضت ملی و استقلال طلبانه ی مردم هند بر اساس ویژگی‌های آن سرزمین است. در این فلسفه از نیروی روانی در فعالیت‌های اجتماعی و ی برتر از عوامل مادی انگاشته شده است.
گاندی با این اندیشه، حصول استقلال هندوستان را، از راه‌های مسالمت جویانه و جلب توده های وسیع مردم هند عنوان می نماید و آنان را به مبارزه و پرهیز از به کار بردن زور و اِعمال خشونت دعوت می‌کند و همه ی مردم ساکن شبه قاره ی هند را با چشم‌پوشی از قومیت، نژاد، مذهب، کاست و طبقه ی اجتماعی به همبستگی فرا خواند.
در این اندیشه ی گاندی رفع اختلاف‌های موجود بین قشرها و طبقه های مختلف اجتماعی مردم هند، تنها از طریق مسالمت آمیز توصیه شده است.
وی افزون بر ارائه ی نظریه ی عدم خشونتِ » خویش، اصل تفاهم متقابل میان قشرها و طبقات مختلف جامعه ی هند را تبلیغ می کند. او می‌گوید که: عدم خشونت؛ هرگز به مفهوم یاری رساندن به عناصر ناپاک و تشویق آنان به بدی نیست!»
فلسفه ی ساتیاگراها یا عدم خشونت به معنای مبارزه به خاطر حقیقت » نیز آمده است. در این فلسفه تزکیه نفس حائز اهمیتی شایان است.

گاندی مبلغ و طرفدار تزکیه نفس از طریق اِشراق و یا همان مبحث عرفانیِ قانون عشق » است که در تزکیه ی نفس گاندی نقش برجسته‌ای را ایفا می کند. نظرگاه گاندی در این خصوص این است که: انسان همگام با تزکیه ی نفس، داوطلبانه در طریق محدود کردن نیازهای خویش و انصراف از تجمل گام می‌نهد و به قناعت روی می آورد.»
گاندی در فلسفه ی ساتیاگراها از طریق قدرت حق» و مبارزه برای حقیقت» می‌کوشد تا ت را تابع اخلاق» کند.
گاندی طرفدار اصل مقاومت منفی » بوده و به شخصیت‌های هندی توصیه کرده بود، انقلاب و عناوینی را که از سوی دولت انگلیس به آنان داده شده است، به دور افکنند!
گاندی مقاومت منفی را در حقیقت اقدامی مثبت می شمارد. وی در ساتیاگراها همکاری و همبستگی صلح جویانه را از یک سو و مقاومت منفی در برابر استعمارگران [خارجی] را از دیگر فراز توصیه کرده است. 

نیره انصاری، متخصص حقوق بین الملل خصوصی، نویسنده و پژوهشگر
27،12،2016 میلادی
برایر با 7،10،1395 خورشیدی

از رؤیای هلال شیعی تا شورای امنیت سازمان ملل متحد «نه به جنگ»

از خشونت و کشتار تا حکومت نظامی در ایران

آزادی در سخنرانی فرانکلین روزیوتلت

  ,ی ,گاندی , ,ساتیاگراها ,هند ,    ,در این ,شده است ,و به ,از طریق

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها